Κύμη-Ολυμπιακός Χ. 2-0

Παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, η ομάδα μας νίκησε τον Ολυμπιακό Χαλκίδος με 2-0 και κράτησε ζωντανό το όνειρο της ανόδου. 

Η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 21' με δυνατό σουτ του Αναστάζιο μετά από πάσα του Μαστροκώστα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαστροκώστας έστρωσε, με κεφαλιά, τη μπάλα στον Χοβχανισιάν το δυνατό σουτ του οποίου έφυγε μόλις άουτ. Στο 32', σουτ του Μανωλάκη έξω απ΄την περιοχή κόντραρε σε αμυντικό των ερυθρόλευκων. Στο 44', η ομάδα μας άνοιξε το σκορ με αστραπιαίο σουτ του Χοβχανισιάν, έπειτα από άψογο συνδυασμό με τον Αναστάζιο. 

Με το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το Β' ημίχρονο και στο 61' είχαμε το 2-0 για την ομάδα μας, με κεφαλιά του Αναστάζιο, έπειτα από σέντρα του Αποστολίδη. Σημαντικό ρόλο στη φάση αυτή έπαιξε ο Ζόραν, ο οποίος "τράβηξε" όλη την άμυνα πάνω του, δίνοντας ουσιαστικά χώρο στους υπόλοιπους συμπαίκτες του, να πραγματοποιήσουν το 2-0. Στη συνέχεια, η Κύμη παίζοντας ελεύθερα και χωρίς άγχος, διατήρησε το σκορ ως τη λήξη, μη αφήνοντας, συγχρόνως, χώρο στους αντιπάλους για να απειλήσουν.

Ενδεκάδα Κύμης: Ντουρέκας, Αποστολίδης, Μανωλάκης, Κουτσαυλής, Μπασινάς, Ηλίας, Παριανός, Ανταμς, Μαστροκώστας, Χοβχανισιάν, Αναστάζιο.
Πάγκος Κύμης: Τσώκος, Κέκης, Τέτα, Καραγιάννης, Μουρίκης, Καραμπίνης, Ζε-εμπέ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Περισσότερα...

Μπάσκετ: Κύμη - Έσπερος Λαμίας 75-68

Δεύτερη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα Μπασκετ του Α.Ο.ΚΥΜΗΣ επί του ΕΣΠΕΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ στο κλειστό γυμναστήριο της Κύμης ''ΝΙΚ. ΜΑΡΙΝΟΣ'' τη δεύτερη αγωνιστική των πλει οφ που οδηγούν στην Α' ΕΣΚΑΣΕ.

Η ομάδα μας πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση απέναντι σ΄εναν πολύ καλό και έμπειρο αντίπαλο. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό με διακυμάνσεις στο σκορ. Το αποτέλεσμά του ήταν 18-19.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν για τον Α.Ο.ΚΥΜΗΣ το σπουδαιότερο και το πιό καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, με δυνατή άμυνα και έλεγχο των ριμπαουντ ''ξέσπασε'' επιθετικά και πήρε σημαντική διαφορά. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 43 - 29.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μας παίζοντας έξυπνα και μυαλωμένα, έχοντας συνεχώς τον έλεγχο του παιχνιδιού, ήταν μπροστά στο σκορ με στόχο μόνο τη νίκη. Η όποια αντίδραση του ΕΣΠΕΡΟΥ για να πλησιάσει στο σκορ σκόνταψε πάνω στο πάθος και τη θέληση των παικτών του Α.Ο.ΚΥΜΗΣ. ΄Ετσι, το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με 60-50 και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε 75-68.

Δεκάλεπτα: 18-19, 43-9, 60-50, 75-68.
Σύνθεση: Γ. Θωμάς, Φ.Πιτσιλιώνης 9, Δ.Αχματιώτης 1,Α.Ηλιάδης, Π.Μπασινάς, Χ.Κωνσταντούρας 25, Ι.Χλιβέρης, Κ.Νακόπουλος 15, Α.Πέτσας, Ι.Πανούσης 12, Ε.Νασάκης 14.

Ολοι οι παίκτες είχαν σπουδαία απόδοση. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους παίκτες όσο και στον προπονητή Φ.Πτσιλιώνη. Επίσης συχαρητήρια και στους φιλάθλους μας που βοήθησαν με τη δυναμική τους παρουσία.


Περισσότερα...

Ευβοϊκός - Κύμη 0-2


Τρεις πολύτιμους βαθμούς κατάφερε να κατακτήσει η ομάδα της Κύμης, στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής, με αντίπαλο τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου. Παίζοντας ουσιαστικό και σοβαρό ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες, πίεσε και τελικά, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, επιβλήθηκε του Ευβοϊκού με σκορ 0-2.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Χοβχανισιάν επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εντός της μικρής περιοχής, το οποίο κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 10ο λεπτό, ο Αναστάζιο Ρείζερ ανοίξε το σκορ, για την ομάδα μας, με εξαιρετική κεφαλιά, έπειτα από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Αρμένιου. Στο 25', ο Μαστροκώστας έχασε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Κύμης, με μία κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σταθαρά. Οχτώ λεπτά αργότερα (33'), ο Βραζιλιάνος άσσος της ομάδας μας, Αναστάζιο Ρέιζερ, διπλασιάσε το σκορ σε 0-2, με όμορφο σουτ εντός της μικρής περιοχής. Τέλος, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Γεραντώνης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μας έκανε συντήρηση δυνάμεων, κρατώντας συγχρόνως το σκορ στο 0-2, μολονότι δημιούργησε ευκαιρίες.

ΥΓ1. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν για αυτή τη νίκη!
ΥΓ2. Η νίκη της ομάδας μας σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΟ Χαλκίς, έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη των βαθμών που μας χώριζαν από τη πρώτη θέση (πλέον ισοβαθμία με τον ΑΟΧ).


Περισσότερα...